torsdag 10 september 2009

16/8 Söndag dag sju.
Hanna har sovit skönt hela natten och vaknar vid åtta på morgonen, när sköterskan kommer för att ta prover och ger medicin via sonden. Till frukost får hon i sig ett glas mjölk sen sondmatas hon av pappa Lars. Hanna ligger i sängen och tittar på barnprogram fram till kl 10.00 därefter följer Lars med henne och cyklar med droppet som han kör. KL 11.00 vi får hjälp att koppla bort droppet och hon kan följa med ut till svandammen, vi kör Hanna i lånad rullstol. Hon matar änderna, men även en svan simmar där och det finns kajor och duvor. Efteråt sitter Hanna i rullstolen på balkongen och vi spekar plocke-pinn, råttfällan och hon lägger pussel, hon mår ganska bra. Sedan får hon medicin och sondmat.

 Efteråt går vi till avdelningens vardagsrum, de har försökt skapa en stämning och miljö där som påminner om det egna hemmet. Hanna vill se på den tecknade filmen om snövit och de sju dvärgarna. Hon ligger varm och go i mitt knä med huvudet på sin kudde och snutten. Det är mysigt hon får en isglass. Hanna är tröttare igen och vi går in på rummet, hon stoppas om med täcket och ligger och ser på björnbröder på tv, sedan somnar hon gott. Hon har varit nojjig över att hon ska kräkas men har fått behållt allt idag.Imorgon ska vi troligen få åka hem om alla prover ser bra ut och hennes blodvärde.

Nu har Lars beställt pizza on-line som de kör fram till sjukhuset. Jag ska ut på stan med Lotta och äta något. Jag har sminkat mig så gott det går och fixat håret. Det ska bli kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar