onsdag 13 november 2013

Idag var det dags att åka till uppsala sjukhus igen
Klockan 14.00 skulle vi va framme. Både jag Lars ,Jennifer och Hanna åker med sjukresetaxi. Väl där får vi veta att alla från gävle ska va isolerade, o blir invisade i ett rum direkt. Det kändes ganska för jävligt rent ut sagt. En man som knappt pratar tydligt svenska bara sa så direkt. Man kunde väl ändå fått ett välkommen :( kan då jag tycka alla fall. Hanna var vid glatt mod hela resan hit hon skrattade och pratade o började skriva på en berättelse om en häst. sedan vi packat upp kom överläkaren in och pratade med oss. Vi får chans att ställa frågor till honom. Han frågar även Jennifer om hon har frågor. Han är alla fall riktigt bra. Han klämmer på Hannas mage känner på körtlarna på halsen och lyssnar på hennes rygg med stetoskopet. Sedan frågar han hur det varit under tiden hon va hemma. Trots hennes låga immunförsvar har hon mått ganska bra.
hon äter bra, och har varit relativt pigg. Till kvällen ska Hanna duscha och imorgon ska hon på nedsövning och ryggmärgsprov. Vi får gå vart vi vill om vi går ut från avdelningen. vi bestämmer oss för att gå hela familjen till patientlägenheten. Hanna tar först prover ur sin cattaport. Och hon äter pannkakor med sylt.
Hanna tycker det är så kul att gå förbi svandammen. Där simmar massor utav änder. De ser så roliga ut när de doppar huvudet och ändorna åker upp, vi skrattar och tittar på dem en stund. två hanar har gråa näbbar det har vi aldrig sett förut de flesta har gul näbb. Det är en annan patientlägenhet än förra gången, men väldigt bra ordnat där med. Det finns mickrovågsugn, spis kyl, frys o alla tillbehör man behöver i ett kök. Där finns soffor och sängar, tv, bokhylla med böcker och en del leksaker. Allt ser trevligt ut, o det är så skönt att komma till den miljö som påminner om ett riktigt hem. Lars lagar hemgjord pizza, gott!
På kvällen vandrar vi tillbaks till sjukhuset jag och Hanna, Lars fäljer oss till sjukhuset med sen går han tillbaks till patientlägenheten. Jag hjälper Hanna att duscha, ta på sig ren sjukhusrock innan hon kryper ned i sängen. Hanna får in middagsmaten som en personal värmt det är lax o potatis hon äter lite av det alla fall. sen är det även dags o ta medicin samt ögondroppar. Hon lämnar även in ett bajsprov så vi får veta om vi blir fortsatt isolerade eller ej, hoppas vi får svar på det imorgon. Det lossnar stora tussar av Hannas hår nu. Hon pratar mycket innan hon somnar en liten filosof kan man säga. Funderar t.ex på vilka djur som utvecklats av dinosarierna. Och om ägg är vegetariskt? Vad är skillnaden på vegetarian och vegan? Jaa ni man ska kunna svara henne på mycket. Imorgon blir det att ta nya tag igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar