tisdag 8 april 2014

Uppdatering.
Hej! Tiden rinner iväg och det har inte blivit skrivit här på ett tag.
Hanna återhämtade sig från tiden i respirator. hon har fått en CVK inopererad och en peg-knapp för sondmatning. Det funkar skapligt. Hon åkte på en infektion där så hon lära få antibiotika en längre tid. hon hann bara komma hem i 2 dygn o sen var de dags att komma till infektionsavdelningen AVD. 50 C där hon vistas fram tills hon får sin benmärgstransplantation.
Igår fick hon sin första Helkroppsstrålning. idag strålbehandlas hon två gånger och likaså imorgon.
Det är ovant med en ny avdelning. den är igenligen till för vuxna, så Hanna är enda barnet som är inlagt här just nu.
Jobbigt att lära känna nya rutiner o ny personal. Men man vänjer väl sig snart.
första dygnet var riktigt jobbigt tycker jag det kändes som dan aldrig skulle ta slut. hon blev inskriven på fredagen o sen har jag o lars turats om att sova med henne i salen. Hanna har fått starkcyto som ska nollställa hennes egen benmärg. det gör att hon inte har något eget immunförsvar o de vita blodkropparna sjunker. Allt går enligt planen säger läkarna. Hanna har varit ganska pigg sista tiden trots allt. Hon är kreativ och målar och trär halsband och pysslar.
Hon är skyddsisolerad. Men vi får gå ut utomhus när hon orkar o inte har dropp. Hon får en kur med kortison o det ger såklart humörsvängningar.
vi vuxna blir också väldigt slitna, man längtar så till andra tider. Försöker tänka att allt ska bli bra o att Hanna ska bli frisk, men oron finns där också såklart.
många tårar blir det och deppiga stunder. Men man gläds också stundom när Hanna har sina bra stunder.

1 kommentar:

  1. Ni kämpar <3
    Håller tummar och tår för att de ska gå bra med Hannas behandling och att hon inte ska tappa hoppet och kunna på bra under tiden

    SvaraRadera